När väl alla trådar var infästa på raytyget och det blivit tvättat och pressat så såg det riktigt bra ut. Tillräckligt bra för att bli till två dynor till den stora vinkelbänken i kammaren. Den ena dynan är färdigsydd. Den har fått ett mörkrött kläde på baksidan och stora tofsar.

Bänken behöver fler kuddar och nu fanns det ingen tid att väva mer. Det blir två andra kuddar i kläde, mörkröda på ena sidan och blå på den andra. Då kan man välja vilken sida som ska vara upp. De får duskor i hörnen av klädesremsor.

På tygduskan sys det lilla “huvudet” in i kudden så att bara remsorna syns. Garntofsen i raydynan har ett extra “huvud” som är insytt. Det här är ett sätt att förstärka hörnen, inte bara dekoration. Det här har jag lärt mig på en kurs i Skåne, så gör man med alla deras dynor. Man kan också avsluta med en liten tygboll.

Vävmagasinet nr 2 2013 är ett Skånenummer. Där finns olika monteringar beskrivna.